Bedrijven kampen met tekort aan zomerkrachten, lonen in Gelderland fors omhoog

Toegevoegd op 04-07-2019

Veel werkgevers in de regio zijn nog naarstig op zoek naar vakantiekrachten. Om aan geschikte jongeren te komen, hebben bedrijven die zijn aangesloten bij uitzendbureau YoungCapital de lonen fors verhoogd. In Gelderland zelfs bovengemiddeld, met 1,22 euro.

Voorbeelden van sectoren die schreeuwen om hulptroepen, zijn de schoonmaak, postbezorging, productie en logistiek.

Dat blijkt uit gegevens van vacaturebank Indeed en diverse uitzendbureaus, zoals Randstad.

Het tekort aan vakantiemedewerkers heeft te maken met de algehele krapte op de arbeidsmarkt, stellen uitzendbureaus.

Omdat scholieren en studenten nu meer hebben te kiezen, gaan zij vooral voor de bijbaantjes die goed betalen, vertelt directeur Evert Geerdink van XL Studenten Uitzendbureau. Hij merkt dat bijvoorbeeld vakantieparken daardoor grote moeite hebben om schoonmakers te vinden.

Hogere lonen
Terwijl wij naar nieuwe mensen zoeken, worden we ook aan alle kanten door andere uitzendbu­reaus gevraagd of we ze kunnen leveren

Silke van der Kolk, manager werving en selectie Eventure
Om aantrekkelijk te zijn voor jongeren, stappen de nodige firma’s volgens Geerdink af van het minimumloon. Cijfers van YoungCapital, waar 6,2 miljoen kandidaten staan ingeschreven, laten zien dat het aanbieden van een beter salaris effect heeft.

In Gelderland is het uurloon voor vakantiewerk bij het bureau dit jaar met 14,5 procent gestegen, naar 9,61 euro per uur. Voor heel Nederland is het het uurtarief met gemiddeld 8,7 procent omhoog gegaan. Door die stijging van de vakantielonen, kwamen er eind juni al 1.500 meer sollicitaties binnen bij YoungCapital dan in 2018, stelt het bureau.

Lees verder bij De Stentor

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

ICTsectorVacaturebank.nl - Nieuwe ict vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe ict baan of nieuwe collega's? Op de ICTsectorVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ICTsectorVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank