Senior Adviseur Risicomanagement, Compliance en Privacy

Baan gegevens

 • Bedrijf: Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 23-05-2023
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Bij de woorden ‘privacy’ en ‘veiligheid’ heb jij meteen een duidelijk beeld voor ogen. Dat komt goed uit want het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is op zoek naar een Senior Adviseur Privacy. Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken bouwen we mee aan een veilige, stabiele en welvarende wereld. Veiligheid en privacy zijn daarbij van cruciaal belang. Jij bent de Senior Adviseur Privacy die onze collega’s inzicht geeft in de rol van privacy binnen hun proces. Je geeft helderheid rondom privacy risico’s, overtuigd mensen van het belang van goede gegevensbescherming en weet hen tot actie aan te zetten.

Het netwerk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) bestaande uit ambassades en consulaten is wereldwijd vertegenwoordigd en zet zich in om de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden te vertegenwoordigen.

Hiervoor wordt op ons ministerie veel gewerkt met persoonsgegevens en gevoelige informatie die interessant kan zijn voor criminelen en statelijke actoren.

Het Information Security Centre (ISC) zet zich in voor een veilige en verantwoorde omgang van persoonsgegevens. Het ISC adviseert BZ-dienstonderdelen wereldwijd op het terrein van privacy. Potentiële vraagstukken waar je als Senior Privacy Adviseur mee te maken krijgt zijn: hoe waarborg je de privacy van betrokkenen bij een evacuatie of in het geval van acute nood? Hoe veilig om te gaan met onze contacten met mensenrechtenactivisten in landen waar dat een moeilijk onderwerp is? De Senior Adviseur Privacy denkt actief mee aan een geschikte oplossing.

Het ISC is op zoek naar een sparringpartner met de benodigde ervaring om de uitdagingen waar BZ voor staat in gezamenlijkheid op te pakken. Het uitvoeren van Data Privacy Impact Assessments en Data Transfer Impact Assessments behoren tot je takenpakket.

Tegelijkertijd help je de Chief Information Security Officer (CISO), Chief Information Officer (CIO), Functionaris Gegevensbescherming en de directies van BZ met het verder ontwikkelen van Privacy binnen de organisatie.

Je komt te werken in een dynamische omgeving onder aansturing van de CISO in een team met Informatiebeveiliging (IB) en privacy specialisten waar genoeg uitdagingen op je liggen te wachten.

Gestelde eisen

 • Sterke en vakinhoudelijke ervaring en expertise ten aanzien van gegevensbescherming en relevante wetgeving.
 • Juridische achtergrond.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van privacy.
 • Aantoonbare kennis van de actuele wet- en regelgeving en inzichten in het vakgebied t.a.v. privacy risicomanagement.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In ieder geval CIPP-E certificering. Voorkeur voor CIPT en/of CIPM certificering of vergelijkbaar.
 • Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau.

OVERIGE WENSEN:
 • Kennis en ervaring met het functioneren binnen een multidisciplinair Privacy en Informatiebeveiliging team is een pré,
 • Kennis van en ervaring met het functioneren in de nationale en internationale context (bestuurlijk/strategisch inzicht),
 • Kennis van Informatiebeveiliging,
 • Met gezonde dosis humor kunnen communiceren en presenteren.

Uren

36

Meer informatie

Bijzonderheden

 • We vragen je te solliciteren via de button ‘solliciteren op externe site’.
 • De selectieprocedure bestaat uit een briefselectie, (een) selectiegesprek(ken) en mogelijk een selectieassessment. Na elke fase bepalen we welke kandidaten doorgaan naar de volgende fase van de selectieprocedure.
 • Een veiligheidsonderzoek B maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 • Deze vacature staat voor langere tijd open. Na je sollicitatie zullen we op korte termijn contact met je opnemen.

Meer over jouw toekomstige afdeling
Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie
De Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie (IDI) is verantwoordelijk voor de I(CT)-voorziening van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Met ruim 100 medewerkers voert IDI regie op externe leveranciers (zowel commercieel als overheidspartijen) die I(CT)-diensten aan BZ leveren, zodat de 5000 collega’s in binnen- en buitenland optimaal digitaal kunnen (samen)werken.

IDI is de strategisch partner van de departementsleiding op het gebied van digitalisering en ondersteunt het departement om digitaal professioneel te functioneren. Door de inzet van nieuwe technologieën wil BZ vooroplopen als wereldwijd digitaal opererende diplomatieke dienst.

Het wereldwijde ICT-netwerk dat ook in minder ontwikkelde landen goed moet werken, de hoge beveiligingseisen die gelden voor internationale samenwerking en een inspirerend Data Competence Centre zorgen voor een uitdagende werkomgeving voor een I(CT)professional.

De Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie (IDI) valt organisatorisch direct onder de Plaatsvervangend Secretaris-Generaal (PSG), met aan het hoofd de CIO van BZ. De directie is na een reorganisatie recent nieuw ingesteld. Doelstelling van het traject is digitalisering nog meer te positioneren als strategisch element in de primaire en ondersteunende processen van BZ. Naast het cluster Data Competence Centre omvat de nieuwe directie ook de andere clusters Advies en integratie, Informatiemanagement, Functioneel beheer, Security center en Strategie en Portfolio.

Information Security Center (ISC)
Het Information Security Centre van de directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie (IDI) is de spil in de dynamische wereld van de cyber security, informatiebeveiliging en privacy van BZ. Het werkveld is extra uitdagend omdat BZ over de gehele wereld 7*24 uur actief is en te maken heeft met de meest geavanceerde dreigingen.

Informatie over Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ICTsectorVacaturebank.nl.

ICTsectorVacaturebank.nl - Nieuwe ict vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe ict baan of nieuwe collega's? Op de ICTsectorVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ICTsectorVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank