Teamleider Gegevensregie / Data-analyse (19020003)

Baan gegevens

 • Bedrijf: Gemeente Amsterdam
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 14-02-2019
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Teamleider Gegevensregie / Data-analyse
36 uur
Vacaturenummer: 19020003


Ben jij een ervaren, resultaatgerichte en omgevingsbewuste leidinggevende die kan sturen op hoofdlijnen en goed kan coachen? Krijg jij energie bij de gedachte nieuwe technologie en data-analysetechnieken in te zetten om de effectiviteit van de uitvoering van belastingprocessen te vergroten? Heb jij tevens ervaring met massale gegevensverwerking? Ben jij in staat draagvlak te creëren en mensen mee te nemen in deze processen en veranderingen? Voel jij je thuis in een fiscaal-juridische omgeving? Dan zijn we op zoek naar jou!

De functie
Amsterdammers verwachten en verdienen een Directie Belastingen die effectief, efficiënt en met oog voor de praktijk van het leven van alledag te werk gaat. Team Gegevensregie is hierbij het kloppend hart van de organisatie en partner van de afdelingen Waarderen, Heffen en Toezicht (WHT) en Incasso en Invordering (I&I) van Belastingen. De inzet van Gegevensregie is gericht op het juist, tijdig en volledig uitvoeren van massale productieprocessen (bijvoorbeeld het massaal opleggen van aanslagen OZB), het beschikbaar stellen van betrouwbare stuur- en managementinformatie, het uitvoeren van (voorspellende) data-analyses, het begeleiden van innovatietrajecten en het ondersteunen van fiscaal-juridische beleidsontwikkeling door het leveren van data-analyses met gebruik van visualisaties. Bij de ontwikkeling en uitvoering van data-analyses wordt nadrukkelijk samengewerkt met andere organisatieonderdelen in de stad en daarbuiten.

Als teamleider Gegevensregie / Data-analyse ben je onderdeel van de afdeling Centrale Processen en Advies (CP&A) en rapporteer je aan de afdelingsmanager CP&A. Je geeft leiding aan een energiek team van professionals (+/- 12 fte) en stuurt actief op de doorontwikkeling van het team. Het optimaliseren van de werkprocessen en het doorontwikkelen van data-analyse en digitalisering bij Belastingen zijn speerpunten van de doorontwikkeling. Het team ontwikkelt zich naar een extern georiënteerd team dat actief samenwerkt met partners in de stad en daarbuiten en de mogelijkheden van nieuwe technologische ontwikkelingen verkent en naar binnen haalt. Het team bestaat data-analisten en senior data-analisten.

Het zwaartepunt van je werkzaamheden bestaat uit de digitale transformatie, in de vorm van:

 • Samen met de Afdelingsmanager ontwikkelen van de strategische visie van Belastingen op de digitale transformatie, technologische innovatie en datagedreven werken.
 • Het mede positioneren van datagedreven werken samen met het team Gegevensregie bij Belastingen binnen de gemeentelijke organisatie.
 • Het doorontwikkelen van data-analyse bij Belastingen in samenwerking met partners in de stad en het land.
 • Ontwikkelen van het team data-analisten en gegevensspecialisten tot volwaardige professionals, met de blik naar buiten en samenwerkend met andere organisatie onderdelen in de stad en daarbuiten. Zij worden ambassadeurs van de digitale transformatie bij Belastingen.
 • Het implementeren en doorontwikkelen van datagedreven werken bij Belastingen.
 • Het initiëren en laten uitvoeren van effectieve (voorspellende) data-analyses.
 • Het (bege)leiden van innovatie trajecten in het fiscale domein.

Je werkzaamheden als teamleider op integraal management niveau bestaan uit:
 • Geven van leiding aan een team professionele data-analisten en gegevensspecialisten binnen Belastingen.
 • Medewerkers de vereiste middelen ter beschikking stellen en het creëren van voorwaarden zodat zij de beoogde resultaten kunnen behalen.
 • Aanspreken van medewerkers op hun kracht, hun talenten en ze laten excelleren.
 • Resultaatgerichte afspraken maken met medewerkers, monitoren van de voortgang en waar nodig deze bijsturen.
 • Bijdragen aan de uitvoering van het beleid van Belastingen.
 • Voert regie op het functioneren van de applicaties in de WOZ-driehoek (Neuron - Key2Belastingen – Ortax) door sturing te geven aan het tijdig oplossen van IV-meldingen door Functioneel Beheer (IV-organisatie) en de leveranciers.

Je werkzaamheden met betrekking tot de te realiseren output bestaan uit:
 • Vertalen van het beleid van de organisatie naar gewenste output voor het eigen team.
 • Afstemming met ketenpartners in de outputproductieketen (nabewerking documenten).
 • Evalueren en corrigeren van de realisatie.

Gestelde eisen

Wij vragen

 • Afgeronde wo-opleiding in bestuurs- of bedrijfskunde, informatica of informatiewetenschappen.
 • Een duidelijke visie op technologische innovatie en datagedreven werken.
 • Als teamleider minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan met het leidinggeven aan een team van professionals (bestaande uit ongeveer 12 fte) op het gebied van business intelligence en data-analyse.
 • Ervaring met sturen op hoofdlijnen, met productieprocessen, met verandertrajecten en met leidinggeven aan een afdeling in opbouw en ontwikkeling.
 • Kennis van/gevoel voor ambtelijke, politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
 • Kennis van lokale belastingprocessen en geautomatiseerde gegevensverwerking is een pre.

Competenties
Visie, Omgevingsbewustzijn, Samenwerken, Coachen en Resultaatgerichtheid

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 5.984 p/m

Bedrijfsprofiel

Belastingen van de gemeente Amsterdam ontvangt jaarlijks circa 500 miljoen euro. Dit gebeurt door het heffen van belastingen zoals de afvalstoffenheffing, onroerendzaakbelasting of de toeristenbelasting. Het geld wordt gebruikt voor onze publieke voorzieningen. Hierbij kun je denken aan het onderhoud van de grachten, fietspaden, parken, speeltuinen in de wijk, sociale voorzieningen of de veiligheid in de stad.
Momenteel is Belastingen volop in beweging. Na de invoering van een nieuw belastingsysteem zijn we nu klaar om de volgende stap te zetten. Met interne programma’s, zoals ‘Continu Leren en Ontwikkelen’ en ‘Datagedreven werken’ worden we steeds meer een naar buiten gerichte en innovatieve organisatie. Daar hebben we ook jou bij nodig. In ons kantoor aan de Herikerbergweg werken enthousiaste professionals die een warm hart hebben voor de stad. De organisatie heeft een open en informele cultuur. Het pand ligt op een steenworp afstand van station Bijlmer Arena en een paar minuten van de A9.

Afdeling Centrale Processen en Advies (CP&A) en FAC
CP&A levert de organisatie een 'hands-on’ betrouwbare en wendbare ondersteuning en is de motor voor innovatie, ontwikkeling en externe oriëntatie. Zowel bij het dagelijkse presteren als bij de vindtocht naar innovatieve werkwijzen. Dat doet zij samen met partners in de stad, bijdragend aan een Belastingdienst die voor Amsterdammers past in het tijdsbeeld van nu.
CP&A bestaat uit Team Gegevensregie (GGR), Team Juridische Zaken en Advies (JZ&A), team Bureau Management Ondersteuning (BMO) en Fiscaal Advies & Control (FAC).
Team Gegevensregie (GGR) ondersteunt en adviseert Belastingen bij ontwikkeling en implementatie van datagedreven werken, de uitvoering van de operationele productiewerkzaamheden en bij de implementatie van nieuwe innoverende processen en producten. Team Juridische Zaken en Advies (JZ&A) draagt zorg voor de ontwikkeling van het fiscaal beleid en het voeren van procedures die daar betrekking op hebben. JZ&A adviseert over de interne- en externe communicatie, compliance en risicomanagement en legt de verbinding tussen bestuurlijke ontwikkelingen in college en raad en de uitvoeringspraktijk van Belastingen en omgekeerd. De managementondersteuning is in team Bureau Management Ondersteuning (BMO) belegd. Daarnaast voert het BMO als bedrijfsbureau ondersteunende en faciliterende werkzaamheden uit voor heel Belastingen. Fiscaal Advies & Control (FAC) levert hoogwaardige, specialistische kennis op het gebied van rijksbelastingen. FAC ondersteunt hiermee het concern en het lijnmanagement in haar verantwoordelijkheden op fiscaal gebied. Daarnaast stelt FAC namens de concerncontroller kaders voor het concern en houdt toezicht op naleving van deze kaders.

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ICTsectorVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in ICT Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in ICT.
 • Facilitair medewerker - 32 - 40 uur per week

  Gisteren geplaatst door XL Studenten Uitzendbureau

  Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar fysiek en fitte sterke kandidaten die van aanpakken weten. Elke doordeweekse dag kan je aan de slag! Je gaat de afdeling ICT ondersteunen bij het inrichten van de werkplekken op de nieuwe werklocatie. De organisatie waar jij in komt te werken houdt zich bezig met het renoveren van het hoofdkantoor. Zij werken samen met grote organisaties , aansprekende namen. De werklocaties zijn in de regio Eindhoven. De werktijden zijn van 08:30 - 17:00 uur....

  Stad Vacaturebank
 • Network Engineer / Netwerkbeheerder

  Gisteren geplaatst door Experis

  DCS zoekt een netwerk engineer, met enige kennis van en ervaring met netwerk componenten en systemen.De werkzaamheden bestaan uit het testen en implementeren van componenten en het lifecycle-management van de verschillende netwerkomgevingen. De focus ligt op datacenter-switching, maar de inzet kan ook gevraagd worden binnen andere infrastructurele projecten en opdrachten met betrekking tot netwerken en netwerksecurity zoals de backbone/campus switching en routering, zonering en...

  Stad Vacaturebank
 • Technische MS Consultant gezocht met spoed!

  Gisteren geplaatst door CareerValue B.V.

  Je wordt ingezet op opdrachten bij haar klanten en werkt mee aan implementatie- en migratietrajecten en natuurlijk het oplossen van complexe incidenten. Je bent het aanspreekpunt voor technische vraagstukken voor de operationele medewerkers.Je werkzaamheden zullen bestaan uit:- Technische inventarisatie- Het vertalen naar technische oplossingen- Deelnemen in migratie/upgrade trajecten- Technisch configureren van diverse applicaties- Oplossen van complexe incidenten- Opstellen van technische...

  Stad Vacaturebank
 • Junior systeembeheerder in Rotterdam

  Gisteren geplaatst door igen

  Binnen de rol van junior systeembeheerder bij deze opdrachtgever ligt de focus op de klant. Dit betekent dat je naast het beheren van de omgeving een brede klantverantwoordelijkheid krijgt, met een dieper oplossend vermogen. En dat betekent veel vrijheid binnen je rol. Jouw doel is namelijk altijd de klant te kunnen helpen. Je werkplek is een nieuw pand in Rotterdam, waar je werkt in een jong team met een informele sfeer. Na enige tijd via igen in dienst te zijn geweest kun je vast in dienst...

  Stad Vacaturebank
 • Project engineer Rotterdam

  Gisteren geplaatst door igen

  Als project engineer ben je verantwoordelijk voor de implementatie, migratie en optimalisatie van uitdagende IT-infrastructuren. Dit doe je op kantoor in het centrum van Rotterdam. Daarnaast ga je ook langs bij de klant om problemen op te lossen die vanaf afstand niet op te lossen zijn. Als project engineer ben je het aanspreekpunt voor de klant en ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de service engineers. Je werkplek is een nieuw pand in Rotterdam, waar je werkt in een jong team...

  Stad Vacaturebank

ICTsectorVacaturebank.nl - Nieuwe ict vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe ict baan of nieuwe collega's? Op de ICTsectorVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ICTsectorVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank