Businessanalist

Baan gegevens

 • Bedrijf: Rijksoverheid
 • Plaats: Utrecht
 • Plaatsingsdatum: 11-10-2018
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Businessanalist
Ministerie van Defensie, Defensie Ondersteuningscommando

Functieomschrijving
Het ondersteunen van de operationele commando's: dat is de gemeenschappelijke taak van verschillende organisaties binnen de divisie Facilitair, Logistiek en Beveiliging van het Defensie Ondersteuningscommando. Ook jij draagt daaraan bij. Want je hebt als businessanalist bij de stafafdeling Informatievoorziening een adviesrol in het begeleiden van veranderingen op IV-gebied.

Jij bent de verbindende schakel tussen de business en ICT. Samen met de interne ICT-leverancier vertaal je op een creatieve manier vragen van klanten naar oplossingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inzet van mobiele toepassingen, het inrichten van een secure room met beveiligde verbindingen, of het helpen vaststellen van de informatiebehoeftes voor nieuwe business-intelligencetooling.

In jouw werk is het essentieel dat je goed beseft dat je voor Defensie werkt. Bij ons zijn de beveiligingseisen extra belangrijk. Dit vraagt van jou een kritische blik op de klantorganisatie en haar bedrijfsvoeringprocessen én op de producten en diensten van de interne ICT-leverancier.

Binnen de stafafdeling Informatievoorziening (IV) streven we naar een continue verbetering van de afstemming tussen de organisatiedoelstellingen en ondersteunende IV/ICT. Daarom zijn wij gestart om de samenhang tussen de business en ICT in kaart te brengen. Jij geeft met jouw kennis en affiniteit van (proces)modellering daaraan een nieuwe impuls. Vooral een systematische manier van denken als het gaat om de samenhang tussen bedrijfsvoeringprocessen en het IV/ICT-landschap is daarbij van belang.

In eerste instantie richt jij je op ICT-behoeftes die moeten worden omgezet in concrete realisatieopdrachten aan onze ICT-leverancier. Naarmate je kennis en ervaring van onze organisatie is toegenomen, dagen we je uit om een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van de samenhang tussen de organisatiedoelstellingen en IV/ICT. Kortom, een uitdagende baan met volop doorgroeimogelijkheden.

Jouw taken

 • Je analyseert informatiebehoeftes van klantvragen.
 • Je onderhoudt periodiek contact met de klant om de ontwikkelingen inzichtelijk te krijgen en vast te leggen in informatieplannen.
 • Je draagt zorg voor het autorisatiebeheer.
 • Je monitort ingediende informatiebehoeftes bij de interne ICT-leveranciers.
 • Je deelt nieuwe IV-gerelateerde ontwikkelingen vanuit de ICT-leverancier of beleidskaders en adviseert over de impact hiervan op de bedrijfsvoering van de klantorganisatie.
 • Je signaleert knelpunten in bedrijfsvoeringsprocessen.
 • Je geeft advies over verbeteringen in de bedrijfsvoeringsprocessen.

Gestelde eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding bedrijfsinformatica.
 • Je hebt kennis van UML of een andere modelleertaal.
 • Je hebt ervaring met requirementanalyses, businessanalyses en het opstellen van functionele ontwerpen.
 • Je bent een kennisdeler met goede communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een scherp analytisch en conceptueel denkvermogen.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 2.724 - € 3.760 p/m

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ICTsectorVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in ICT Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in ICT.
 • Qlik jij?

  Vandaag geplaatst door StarApple

  Onze klant is dé Business Intelligence specialist op het gebied van Qlikview. Ze helpen hun klanten grootse resultaten te behalen op het gebied van informatievoorziening. Ze gaan altijd voor het maximale en hun motto is daar ook op gebaseerd. De producten en diensten die ze leveren zijn er op gericht om informatie behoefte te vertalen naar tastbare oplossingen. Heb jij al een aantal jaar ervaring met Qlikview, of ben je net afgestudeerd en wil je je hierin specialiseren? Dan is dit werkgever...

 • Medior PHP Developer Restaurant ERP-platform Laravel

  Vandaag geplaatst door ArdekayITRecruitment

  Medior PHP Developer Restaurant ERP-platform Laravel Wat ga je doen? Als Medior PHP Developer ga jij in Amersfoort werken aan een totaal oplossing voor restauranthouders. Dit is een uitgebreid ERP-platform dat gebouwd is op een PHP Laravel framework toegevoegde elementen uit CodeIgniter. Het platform biedt diverse oplossingen zoals; een ordersysteem, kassa-softwaresysteem, backoffice, klantenbestand en rapportages. Daarnaast beheerst het platform tot krachtige APIs om 3rd party software te...

 • Senior Netwerk Specialist

  Vandaag geplaatst door e-questautomatiseringbv

  Over e-Quest e-Quest in Helmond is een innovatieve, dynamische en succesvolle ICT dienstverlener. Met een team van 55 enthousiaste en goed gecertificeerde medewerkers wordt de ICT dienstverlening aan bedrijven in Helmond en een straal van zo’n 30 kilometer daaromheen, gefaciliteerd. De dienstverlening van e-Quest is onderverdeeld in drie pijlers; kantoorautomatisering, datacenter- en glasvezeldiensten. Deze drie pijlers zijn zo opgezet dat e-Quest geen afhankelijkheid van derden heeft en...

 • Elite Java Developer Eindhoven, Utrecht Netbeheerders, Pensioenen, Multinationals, Leaseparti...

  Vandaag geplaatst door StarApple

  Elite Java Developer Eindhoven, Utrecht Netbeheerders, Pensioenen, Multinationals, Leasepartijen JavaEE + API’s, JBoss/Apache, Mule, Hibernate, Jira Organisatie & Afdeling Wil jij werken met de beste techneuten van Nederland? Durf jij de lat nog hoger te leggen? Is geen omgeving jou te complex? Sluit je dan aan bij de meest doorgewinterde, elite laag Javanen van ons land! Wij zijn een groep van 80 zeer ervaren ontwikkelaars, architect en teamleiders. Ons doel? Succesvolle IT-bedrijven nog...

 • SEO Manager

  Vandaag geplaatst door OfficeDepotInternationalBV

  SEO Manager Your job Developing and implementing effective search engine optimization (SEO) and Social Media strategies, monitor the effectiveness on a day-to-day basis and report on progress and results, in line with approved planning and content, so that your channel campaigns are as effective as possible and contribute to realization of commercial goals. Yourresponsibilities Develop an operational plan and budget for SEO and Social Media Translate the marketing year plan into a...

ICTsectorVacaturebank.nl - Nieuwe ict vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe ict baan of nieuwe collega's? Op de ICTsectorVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ICTsectorVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank