Behandelmedewerker deeltijd 15 tot 18 jaar

Baan gegevens

 • Bedrijf: Altrecht
 • Plaats: Zeist
 • Plaatsingsdatum: 23-05-2022
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Altrecht Jeugd richt zich op kinderen en jeugdigen tot 18 jaar met uiteenlopende psychiatrische problematiek, zoals stemmingsstoornissen, ADHD, gedragsstoornissen, trauma en autismespectrumstoornissen.

Onze expertise bestaat uit specialistische diagnostiek en behandeling op basis van de actuele inzichten. We werken vraaggericht en willen daarbij aansluiten bij de situatie en omgeving van de jeugdige en het gezin. Het tot stand brengen van goede samenwerking met het gezin, buurtteam en andere betrokken hulpverleners is voor ons van groot belang.

Altrecht Jeugd werkt met 3 regioteams in de regio's in het werkgebied van Altrecht. Hierdoor kunnen we goed aansluiten bij buurt- en wijkteams, huis- en kinderartsen, en andere partners waar wij nauw mee samenwerken. Voor een aantal behandelvormen bieden wij een bovenregionale behandelmogelijkheden.

Altrecht Jeugd stelt zich proactief en innovatief op in alle veranderingen die er zijn rond de zorg voor kinderen en jeugdigen. We zoeken professionals die samen met ons willen werken aan goede en betaalbare zorg voor kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek.

Waar ga je werken?
Zorgeenheid Jeugd is ingedeeld in verschillende teams. In het team Speciaal voor de Regio zijn diverse specialistische behandeltrajecten gepositioneerd, waaronder BO-ASS (behandel-onderwijs arrangement ASS) en Intensieve Observatie Behandelgroepen. Wij zoeken een collega die zowel in de BO-ASS als in de behandelgroep gaat werken.
De meeste van onze cliënten hebben een vorm van autisme, waardoor ze bijvoorbeeld moeite hebben met sociale contacten, prikkelverwerking en zich niet gelukkig voelen op school. Het uitgangspunt is dat er behandeling op maat wordt geboden, afgestemd op de hulpvraag van de cliënt. Het doel van de behandeling is om de problemen in de ontwikkeling op te heffen, zodat persoonlijke groei mogelijk wordt. Belangrijke ontwikkelingsgebieden zijn de zelfredzaamheid, communicatieve en sociale vaardigheden.

Wat ga je doen?
BO-ASS (behandel-onderwijs arrangement ASS) begeleid je jongeren tussen 12 en 18 jaar met (een vermoeden van) ASS-problematiek en een minimaal beneden gemiddelde intelligentie die op meerdere ontwikkelingsgebieden zijn vastgelopen en waarbij de schoolgang stagneert. Het zijn vaak jongeren die nog weinig motivatie hebben voor een eigen behandeltraject en jongeren die nog niet toe zijn aan een behandeltraject in een groep. Je begeleidt de jongeren twee keer per week intensief, zowel thuis als op school en biedt outreachende zorg op maat. Doelen waaraan gewerkt worden zijn gericht op het stabiliseren van de thuissituatie, activeren van school/ thuis/vrije tijd en het voorkomen van een (crisis)opname.

Intensieve Observatie Behandelgroep: Als behandelmedewerker op de intensieve ambulante behandelgroep 15-18 jaar lever je zowel een actieve bijdrage aan procesdiagnostiek als aan het stimuleren van de sociaal emotionele ontwikkeling passend bij de levensfase. Doelen zijn gericht op het bevorderen van contact met leeftijdsgenoten, de zelfstandigheid en het versterken van het zelfbeeld.

Als behandelmedewerker werk je intensief in teamverband. Je rapporteert je observaties en behandeling aan een multidisciplinaire team.
Het werk is dynamisch en vraagt een flexibele en steunende houding naar de jongeren en hun ouders.

Wat neem je mee?

 • Een diploma SPH of HBO-V of andere relevante opleiding op HBO-niveau
 • Je bent in het bezit bent van een SKJ registratie
 • Je hebt kennis van kinder- en jeugdpsychopathologie
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, bij voorkeur ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie
 • Je kunt de problematiek van jongeren hanteren met begrip voor hun levensfase
 • Je kunt omgaan met weerstand en hierin doortastend handelen
 • Je hebt relativeringsvermogen en je bent stressbestendig
 • Je kunt humor en een stevige aanpak combineren
 • Je kunt goed samenwerken
 • De volgende gevraag competenties: samenwerken, stressbestendig, plannen & organiseren, communiceren, interculturele sensitiviteit, professioneel en klantgericht.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs en hebt bij voorkeur beschikking tot een auto.
Wat bieden wij jou?
 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een salaris in FWG 50/55 op basis van je vooropleiding en relevante werkervaring
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige dertiende maand)
 • Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden 'Alflex', waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of een sportschoolabonnement
 • Een uitdagende, outreachende baan in een omgeving waar geen dag hetzelfde is en waar je écht het verschil kunt maken voor onze patiënten
 • Verschillende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zodat jij je kunt blijven groeien in jouw rol als ervaringswerker
 • De kans om mee te denken over ontwikkelingen en verbetermogelijkheden van onze dienstverlening
 • Samenwerking met een betrokken en enthousiast multidisciplinair team.
Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Jikkie Heuker tel: 0630369886
Twijfel je of deze baan iets voor jou is? Neem ook dan gerust contact op, zodat we je kunnen vertellen hoe we werken.

Bijzonderheden
Beide vacatures van Behandelmedewerker deeltijd Jeugd (bovenstaande vacature en de vacature behandelmedewerker 6 tot 9 jaar) mogen ook gecombineerd worden, dan gelieve 36 uur werken.

Interne en externe sollicitaties worden tegelijk in behandeling genomen. Omdat we interne mobiliteit belangrijk vinden, heeft de interne kandidaat we bij gelijke geschiktheid voorrang.

Gestelde eisen

....................

Uren

40

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ICTsectorVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in ICT Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in ICT.
 • Facilities Manager, Data Center Operations

  Vandaag geplaatst door Google

  Minimum qualifications:Bachelor's degree or equivalent practical experience.Experience as a Facilities Manager or Chief Engineer. Experience in critical facilities management, including facility, technical and team management. Experience managing a large-scale, mis...

 • Systeembeheerder

  Vandaag geplaatst door StackOps

  Persoonlijke groei doormaken binnen een hecht team van ervaren Systeembeheerders in de regio Rotterdam!Wat ga je doen?Bij binnenkomst zal je allereerst een inwerktraject doorlopen waarin je aan de werkflow van de organisatie kunt wennen. Vervolgens is het de bedoeling dat je direct aan de slag gaat...

 • CRM - Product owner verkoop - 602656

  Vandaag geplaatst door DeMandemakersGroep

  Voor ons hoofdkantoor in Waalwijk zoeken wij een product owner verkoop voor minimaal 36 uur per week. Je besteedt het merendeel van je tijd als als product owner aan het vertalen van bedrijfsbehoeften naar oplossingen en/of gewijzigde bedrijfsprocessen, met een primaire focus op het verkoopproces

 • INFORMATION SECURITY OFFICER - TEAMPLAYER

  Vandaag geplaatst door CareerValueBV

  BedrijfsomschrijvingJe komt hier bij een organisatie te werken waar snel geschakeld wordt en waar met korte lijnen gewerkt wordt, beslissingen kunnen hierdoor snel genomen en doorgevoerd worden. Ze staan bekend als prettige werkgever, waar een gemoedelijke sfeer hangt en waar iedereen sam...

 • Security Engineer

  Vandaag geplaatst door Experis

  Dit ga je doenAls Security Engineer word je ingezet op complexe vraagstukken en opdrachten vanuit de organisatie;Je ondersteunt de engineering teams op het gebied van infra en cloud omtrent het verbeteren van security;Actieve ondersteuning van de servicedesk en system engin...

ICTsectorVacaturebank.nl - Nieuwe ict vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe ict baan of nieuwe collega's? Op de ICTsectorVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ICTsectorVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank