Systeem en netwerkontwikkelaar FIOD

Baan gegevens

 • Bedrijf: Belastingdienst
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 14-02-2020
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Functie­omschrijving
Als system- en netwerkspecialist bij het FCInet-secretariaat sta je voor de uitdaging om een adequaat, decentraal computernetwerk neer te zetten, en optimale technische ondersteuning te bieden aan collega's wereldwijd. Sarah - Systeem- en netwerkontwikkelaar FCInet bij de FIOD.

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) is de opsporingsdienst van de Belastingdienst. Hierbinnen maken de wethandhavingsinstanties Financial Criminal Investigation Services (FCISs) gebruik van FCInet, een niet-commercieel gedecentraliseerd computersysteem. Met FCInet kunnen de FCISs hun informatie onderling verbinden. Dit zonder gegevens of de controle over te dragen aan een centrale database of autoriteit én zonder inbreuk te maken op privacy. Onlangs is er een hechte internationale samenwerking opgezet tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met als doel opsporingsinformatie uit te wisselen. De twaalf medewerkers van het bijbehorende FCInet Secretariat zetten alles op alles om deze samenwerking tot een succes te maken.

In jouw rol van systeem- en netwerkontwikkelaar ben je, samen met de senior security- en infrastructuurspecialist, verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het dagelijks onderhoud van het FCInet. Dankzij jouw adviezen en oplossingen voldoet het FCInet aan de veiligheidsnormen. Zijn er wijzigingen in het systeem of netwerk nodig? Dan bepaal jij op welke manier deze worden uitgevoerd en geïmplementeerd. Ook verzamel je verzoeken uit de organisatie. Je bundelt alle wensen en komt zo tot een oplossing die voor meerdere deelnemende landen bruikbaar is. Hierbij houd je rekening met onder meer de ICT-infrastructuur van de landen, de Algemene verordening gegevensbescherming en de wet- en regelgeving. Je volgt, bij nieuwe toepassingen, zeer nauwgezet de vastgestelde testprocedures en zorgt voor gedocumenteerde audits die voldoen aan eisen van de General Data Protection Regulation. Doorgevoerde veranderingen breng je helder in kaart.

Als systeem- en netwerkontwikkelaar ben je aanspreekbaar op jouw bijdrage aan de optimalisatie van het systeem en het netwerk. Je stemt inhoudelijk af met de chief information officer, de softwaredeveloper en de senior security- en infrastructuurspecialist. Zo bereik je overeenstemming over de doorontwikkeling van het FCInet. Met ontwerpers van andere landen ga je in gesprek over gebruikersvragen en mogelijk te ontwikkelen plannen en modules. Om te zorgen dat iedereen goed met het systeem en netwerk kan werken, ontwikkel je trainingen. De inhoud daarvan stem je af met de outreach- en trainingofficer.

Gestelde eisen

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma informatica of informatiekunde en hbo-niveau op het werkterrein van systeem- en netwerkontwikkeling.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als systeem- en netwerkspecialist en met VPN, VMWare Virtualization, KVM Virtualization, en netwerk- en firewalltechnologieën zoals Fortinet/Cisco.
 • Je hebt ervaring met GNU/Linux OS en bent bekend met de Linux commandline en met configuration scripting.
 • Je hebt ruime kennis van Cisco catalyst series, Sina, Fortinet Fortimanager, Fortigate 200/300 series, Fortiguard, Ubuntu Server, Docker en Ansible (of Puppet of Chef, of vergelijkbare scriptingtools).
 • Je hebt ruime kennis van het ontwikkelen, onderhouden en leveren van een geïntegreerde DevOps-omgeving, via onder meer Jira, Confluence, Bamboo en Ansible.
 • Je bent analytisch sterk en begrijpt de samenhang tussen infrastructuurcomponenten en de eventueel bijbehorende risico's.

Jouw competenties?
 • omgevingsbewustzijn
 • klantgericht
 • flexibel
 • resultaatgericht
 • analytisch

Herken jij jezelf ook hierin?
Je voelt goed aan wat er speelt binnen een organisatie en speelt daar adequaat op in. Techniek en informatie-uitwisseling hebben jouw volle aandacht. Je bent dan ook altijd goed op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen. Je bent accuraat en integer.

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 2.737 - € 4.400 p/m

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ICTsectorVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in ICT Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in ICT.
 • Senior Software Tester | Geautomatiseerd Testen | Verzekeringsbranche

  Vandaag geplaatst door iSense

  Functieomschrijving Ben jij een doorgewinterde Software Tester die het geautomatiseerd testen op de kaart wil zetten? En vind jij het daarbij leuk om als ervaren Tester de minder ervaren Testers verder te brengen in het testvak? Reageer dan snel op deze toffe test functie! Opzetten van geautomatiseerde testen; Geautomatiseerd testen op de kaart zetten; Het functioneel en technisch testen van de producten; Kwaliteit van de producten bewaken; Zorgen voor een goede onderhoudbaarheid en kwaliteit...

  Monsterboard
 • Automation Engineer (System Integrator)

  Gisteren geplaatst door YER

  Als Software Engineer ontwerp en implementeer je PLC/SCADA besturingsoplossingen voor industriële machines of processen. Je werkt in een projectteam onder leiding van een Project Manager samen met andere Hard- en Software Engineers. Als Software Engineer vertaal je de wensen van de klant in een functioneel en/of technisch ontwerp. Je programmeert PLC’s en/of SCADA systemen, test de functionaliteit (FAT/SAT) en voert de inbedrijfstelling uit. Gedurende het project overleg je met de klant en...

 • Software Engineer C#

  Gisteren geplaatst door YER

  Als Software Engineer C# werk je aan de verdere ontwikkeling en implementaties van de Vision- en MES-applicaties, geschreven in C# (SQL/Visual Studio). Je bent verantwoordelijk voor het inrichten van de HMI’s van machine vision systemen. Je maakt koppelingen met o.a. MES-software en PLC’s. De door jou ontwikkelde software is de basis van de Vision-toepassingen die bij onze opdrachtgever wordt ontwikkeld. Je komt te werken in een klein, enthousiast team waar creativiteit en initiatief op prijs...

 • PMO Lead new HRIS Implementation

  Gisteren geplaatst door ASML Netherlands B.V.

  Your responsibilitiesFor this projects you will take ownership in driving the project delivery by leveraging our Project Management practice and supporting the project team in working together efficiently. You’ll do that in close collaboration with the key stakeholders, the 3rd party Implementation Partner, and with the IT Project Manager (who will drive the project deliveries on the IT domain). In detail, you will cover these Key areas of responsibility:Project planning: Formulate the...

 • Information Security Awareness Manager

  Gisteren geplaatst door ASML Netherlands B.V.

  Job DescriptionWithin the Information Security Competence Center, we are looking for a full time someone with 5 years of experience as a communication coordinator and/or awareness coordinator, preferably in an international environment. Experience communicating strategies, awareness program about security awareness is a plus. The coordinator for Information security awareness will help to coordinate, implement and oversee communication and awareness activities that effectively promote secure...

ICTsectorVacaturebank.nl - Nieuwe ict vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe ict baan of nieuwe collega's? Op de ICTsectorVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ICTsectorVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank