Functioneel Applicatiebeheerder Sociaal Domein

Baan gegevens

 • Bedrijf: Maandag® Rotterdam
 • Plaats: Rotterdam
 • Plaatsingsdatum: 04-12-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: Starter t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Vast contract, Detachering/Interim


Algemene omschrijving

Een groot deel van de functie van functioneel applicatiebeheerder bestaat uit beheer van applicaties in het sociale domein. Daarnaast ondersteun en helpt de functioneel applicatiebeheerder mee aan de ontwikkeling van de processen die nodig zijn voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van diverse softwarepakketten met name op het vakgebied Sociaal Domein. Het accent ligt daarbij op het beheer van het systeem dat de Wmo- en Jeugdwetprocessen ondersteunt (Suites voor het Sociaal Domein).
 • Je bent verantwoordelijk voor het (dagelijks)begeleiden en opleiden van medewerkers in het gebruik van de applicaties, het registreren en het oplossen van incidenten en klachten. Je voert samen met het team verbeteringen door.
 • Je draagt zorg voor de periodieke levering van de benodigde rapportages en managementinformatie, bouwt zonodig queries en adviseert over deze rapportages.
 • Je levert informatie aan en onderhoudt contacten met diverse partijen zoals het CAK, SVB en Zorglokaal en de partners van regionale samenwerking. Daarbij vervul je ook een grote rol op het gebied van privacybescherming en informatiebeveiliging.

Een andere taak van de functioneel applicatiebeheerder is om te adviseren over het gebruik van de ondersteunende informatiesystemen van met name processen binnen het Sociaal Domein.
 • Je werkt daarbij nauw samen met de Kwaliteitsmedewerker.
 • Je analyseert de processen en adviseert over mogelijke verbeteringen en optimalisaties van de processen in relatie tot het gebruik van de ondersteunende informatiesystemen.
 • Je brengt de werkprocessen in kaart en legt deze vast. In de rol van functioneel beheerder draag je er mede zorg voor dat wijzigingen daadwerkelijk in gebruik worden genomen, waarbij je rol hands-on en verbindend is.

Gestelde eisen

Om de rol van functioneel applicatiebeheerder succesvol uit te voeren vragen wij het volgende:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van Bedrijfskundige Informatica/ICT en/of Informatiemanagement
 • Minimaal 2 jaar ervaring als functioneel applicatiebeheer binnen een gemeente, bij voorkeur in het sociaal domein.
 • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende adviesvaardigheden.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met SQL en Cognos.
 • Kennis van databases.
 • Bekend met de principes van ITIL en BISL.
 • Ervaring met het implementeren van werkprocessen.

Uren

Zie tekst.

Salaris

Salaris in overleg

Bedrijfsprofiel

Maandag Bedrijfsvoering Rotterdam heeft een groot lokaal netwerk met interessante opdrachtgevers in de gemeentelijke overheid en andere publieke instellingen in de regio's Den Haag, Rotterdam, Zeeland en West-Brabant. We richten ons op projecten met een langere duur en een vaste aanstelling bij Maandag is altijd bespreekbaar.Daarnaast biedt Maandag het volgende:​Een goed salarisReiskostenvergoeding van €0,19 per km of een lease-auto8% vakantiegeldPersoonlijke begeleiding door je eigen accountmanager en recruiter25 vakantiedagen per jaarEen schat aan kennis en ervaring doordat je op projectbasis in verschillende keukens kunt kijkenGratis toegang tot ons uitgebreide klassikale trainingsaanbod via de Maandag AcademyGratis toegang tot e-learning modules die je thuis kunt volgen wanneer het jou het beste uitkomtMeet-ups met collega's en vakgenoten bij Club Maandag, waar je leert van ervaringen van anderenEen kans om zowel je cv als je netwerk uit te bouwen.

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ICTsectorVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in ICT Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in ICT.
 • Full Stack Developer

  Gisteren geplaatst door Kadaster

  Krijg jij een glimlach van het bouwen en beheren van nieuwe IT-functionaliteiten en -applicaties en werk jij graag volgens Agile/Scrum? Dan zijn wij op zoek naar jou. In ons DevOps team hebben wij ruimte voor een:Full stack Developer (met nadruk op backend development)Naast het bouwen van een functionaliteit, configureer je zelf de database en test je die ook zelf. De Product Owner zorgt dat de backlog is gevuld met verzoeken vanuit interne teams en hij of zij bepaalt wat er in welke sprint...

 • Contractmanager ICT

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Voor een organisatie in de regio Zwolle ben ik op zoek naar een Contractmanager ICT. De organisatie is opgebouwd uit de afdelingen ICT, Inkoop & Contractmanagement, Personeels- en Salarisadministratie en een kleine Stafafdeling: Bedrijfsvoering en Control. Als contractmanager ICT ben je onderdeel van het team I&C waarin inkoopadviseurs, contractbeheerders, aanbestedingsjuristen en contractmanagers werkzaam zijn. Bij Inkoop & Contractmanagement (I&C) wordt er gewerkt volgens een...

  Stad Vacaturebank
 • Functioneel beheerder

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Voor een gemeente in Twente ben ik op zoek naar een functioneel beheerder voor 36 uur in de week. Hoe eerder jij kan starten hoe beter. De functie is in ieder geval voor heel 2020. De werkzaamheden van de functioneel beheerder zijn primair gericht op het gebied van de duurzame toegankelijkheid van digitale archiefinformatie. Hierbij een greep van de werkzaamheden: Je draagt bij aan het optimaliseren van werkwijzen, procedures en instrumenten ten aanzien van digitale informatiestromen.Je denkt...

  Stad Vacaturebank
 • Functioneel Applicatiebeheerder Sociaal Domein

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Voor een organisatie in Flevoland ben ik op zoek naar een functioneel beheerder voor Sociaal Domein. Dit is een jonge organisatie met lef. Ook in de organisatie worden talenten benut! Wie wil groeien, kan er groeien. De organisatie bestaat uit 3 vakgebieden. Het personeel van de opdrachtgever heeft een transparante relatie met het bestuur en is zeer betrokken bij de samenleving. Dienstverlening gaat verder dan veiligheid en gezonde financiën. Er wordt meegedacht met ‘hun klanten' en zijn...

  Stad Vacaturebank
 • DIV Medewerker Archiefwerkzaamheden en/of kwaliteitscontroles

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Voor een gemeente in Friesland zoek ik DIV medewerkers. De gemeente bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken er veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. Bij deze gemeente werk je mét mensen vóór mensen. En kun je echt iets betekenen! Voor het team DIV ben ik op zoek naar meerdere DIV medewerkers. Een aantal zal ondersteunen bij de archiefwerkzaamheden. Het wegwerken van werkvoorraden...

  Stad Vacaturebank

ICTsectorVacaturebank.nl - Nieuwe ict vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe ict baan of nieuwe collega's? Op de ICTsectorVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ICTsectorVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank